Advertentie
Flardentango

Flardentango

1
Rank 954 Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Evelien raakt uit evenwicht door een opmerking van haar bejaarde moeder over hun expatverleden in Argentinië. Ze vraagt zich af wat haar ouders bezielde om in 1969 met haar in Buenos Aires te gaan wonen, terwijl haar broer en zus in Nederland achterbleven. En waarom kwamen de ouders plotseling terug?

Terwijl Evelien de puzzelstukken bij elkaar probeert te krijgen ontdekt ze dat in Argentinië de jacht op communisten al op gang was gekomen voor zij er woonden. Hebben haar ouders niks geweten van de staatsrepressie waarbij doden vielen, bijvoorbeeld in het noorden, waar ze niet veel later met het hele gezin op vakantie waren?

Evelien heeft overwegend mooie herinneringen aan de avontuurlijke reizen, maar stil aan brengt de flardenstorm minder aangename gebeurtenissen bij haar terug. Bijvoorbeeld de moeilijke scheiding als ook zij op kostschool gaat in Nederland. In dat ene jaar doen zich nare voorvallen voor die het daglicht niet mogen zien.

Claire Brentjens (1959) woonde als kind veel in het buitenland, omdat ze deel uit maakte van een expatgezin. Tussen 1969 en 1972 woonde ze in Argentinië, de tijdsperiode waarin ook een deel van haar boek zich afspeelt. Brentjens volgde de Schrijversacademie in Antwerpen, na haar afstuderen in 2015 bleef zij verbonden als voorlezend lid van de Literaire Loge. Daarnaast was ze twintig jaar vrijwilliger en ambassadeur voor Trias, een organisatie die ondernemers ondersteunt in de armste landen ter wereld. Onlangs legde zij deze functies neer om zich volledig op haar schrijverschap te kunnen richten.
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Palmslag
Laatste editie
18 november 2019
ISBN
9789493059283
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic