Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Flardentango

Evelien raakt uit evenwicht door een opmerking van haar bejaarde moeder over hun expatverleden in Argentinië. Ze vraagt zich af wat haar ouders bezielde om in 1969 met haar in Buenos Aires te gaan wonen, terwijl haar broer en zus in Nederland achterbleven. En waarom kwamen de ouders plotseling terug?

Terwijl Evelien de puzzelstukken bij elkaar probeert te krijgen ontdekt ze dat in Argentinië de jacht op communisten al op gang was gekomen voor zij er woonden. Hebben haar ouders niks geweten van de staatsrepressie waarbij doden vielen, bijvoorbeeld in het noorden, waar ze niet veel later met het hele gezin op vakantie waren?

Evelien heeft overwegend mooie herinneringen aan de avontuurlijke reizen, maar stil aan brengt de flardenstorm minder aangename gebeurtenissen bij haar terug. Bijvoorbeeld de moeilijke scheiding als ook zij op kostschool gaat in Nederland. In dat ene jaar doen zich nare voorvallen voor die het daglicht niet mogen zien.

Claire Brentjens (1959) woonde als kind veel in het buitenland, omdat ze deel uit maakte van een expatgezin. Tussen 1969 en 1972 woonde ze in Argentinië, de tijdsperiode waarin ook een deel van haar boek zich afspeelt. Brentjens volgde de Schrijversacademie in Antwerpen, na haar afstuderen in 2015 bleef zij verbonden als voorlezend lid van de Literaire Loge. Daarnaast was ze twintig jaar vrijwilliger en ambassadeur voor Trias, een organisatie die ondernemers ondersteunt in de armste landen ter wereld. Onlangs legde zij deze functies neer om zich volledig op haar schrijverschap te kunnen richten.
Toon details

Recensies (6)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Flardentango het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Flardentango

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.