Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Frida's pijn
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 9 3 9 2 0 1 0

Frida's pijn

19

Gelezen 18 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 49 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans Artikelen 2 Newsroom 1 Lijsten 1   Topics 0

Liefde en pijn zijn de obsessief terugkerende thema’s in het werk van Slavenka Drakulić, en in Frida Kahlo heeft ze een heldin gevonden die het haar mogelijk maakt de diepste registers van deze fundamenteel menselijke gevoelens te onderzoeken.

De Mexicaanse schilderes, die 32 operaties onderging – in haar jeugd doorboorde een stalen stang haar buik, werd haar been verbrijzeld en haar wervelkolom op diverse plekken gebroken – leidde ondanks de voortdurende en ondraaglijke pijn een intens en rijk leven. Ze onderhield contacten met enkele van de meest toonaangevende mensen uit haar tijd – ze was getrouwd met avant-garde kunstenaar Diego Riviera en had een affaire met de Russische revolutionair Leon Trotski – en schilderde werken die haar tot icoon van de 20ste eeuw maakten. Met uiterste fijngevoeligheid dringt Slavenka Drakulić diep door in Frida’s wereld van pijn en liefde.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Uitgeverij Orlando
Eerste editie
22 februari 2021
Laatste editie
05 februari 2021
ISBN
9789493081611 , 9789492086167


Boekinformatie wijzigenReacties op: Frida's pijn

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.