Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Fujisan

Een brug tussen werkelijkheid en fictie, tussen jezelf en de ander. John ontmoet midden in de nacht, op een brug in Kyoto, de mysterieuze oude prentkunstenaar Katsushika Hokusai en de wereldberoemde musicienne Ichi. Het is het begin van een indringende confrontatie met het verleden. John wordt gekweld door schuldgevoel en schaamte over keuzes die hij twintig jaar geleden heeft gemaakt. Ichi is op zoek naar haar afkomst. Een vertelling over schuld, liefde en verraad. Een zoektocht naar oprechtheid.
De Vlietende Wereld is een wereld waarin we de vergankelijkheid van het leven trachten te ontkennen door ons over te geven aan vermaak en plezier. Het is een schijnwereld waarin we ons anders voordoen dan we zijn, waarbij we steeds het conflict voelen tussen het verlangen om oprecht te zijn en het verlangen om gezien en gehoord te worden, bijzonder te zijn.
Fujisan is de eerste van een serie van vijf vertellingen uit de Vlietende Wereld. Een reis door de tijd, naar de oorsprong van wie wij zijn, om te ontdekken wat bepaalt wie jij bent.
Kawamura is het pseudoniem van een Nederlandse schrijver. Geïnspireerd door de beroemde Japanse prentkunstenaar Katsushika Hokusai (1760-1849) creëerde Kawamura een magische wereld waarin de berg Fuji (in het Japans Fujisan) een hoofdrol speelt.
Met illustraties van Senne Trip
www.devlietendewereld.nl
Toon details

Schrijf een recensie

Is Fujisan het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!

Reageren op Fujisan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.