Gedrichten

Gedrichten zijn hybriden, verkregen uit de kruising van gedichten en gedrochten. Het woord gedricht is nieuw en indien het ooit in het groot woordenbook van de Nederlandse taal wordt opgenomen, zal men het best omschrijven als volgt: in het enkelvoud, een tijdgebonden griezelgedicht dat de lezer figuurlijk en soms letterlijk kippevel bezorgt; in het meervoud, de soortnaam van een nieuw genre in de poëzie, namelijk het totaal vernietigende genre, niet te verwarren met anti-poëzie, die zichzelf vernietigt. Gedrichten blijven lyrisch en worden zowel in de meest klassieke vormen zoals bv. het sonnet, als in de meest modernistische vormen, die onze dichtkunst rijk (of arm) is, geschreven. Het woord gedricht kan niet vertaald worden.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Gedrichten het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Gedrichten