Geen deel van de wereld
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 8 3 6 2 1 1 0

Geen deel van de wereld

17

Gelezen 19 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 106 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 2   Topics 0

Op een dag wordt de tiener Esther abrupt uit haar leven zoals ze dat kent weggerukt om een nieuw gemeenschapsgebouw op te bouwen in de geboorteplaats van haar vader. Terwijl haar ouders van deur tot deur gaan als Jehova’s Getuigen, mist Esther haar vriendin Sulamith verschrikkelijk. Sulamith begon steeds meer te rebelleren tegen het geloofssysteem waarin ze opgroeiden en verdween vlak voor Esthers verhuizing. Terwijl Esther probeert uit te zoeken wat er met Sulamith gebeurd is, stuit ze op een deel van haar familiegeschiedenis dat tot dan toe voor haar verborgen is gehouden.

Een intelligente, ontroerende en scherp geschreven roman over hoe het is om op te groeien in een religieuze gemeenschap, gebaseerd op eigen ervaringen van de auteur die op haar vijftiende zelf uit zo'n gemeenschap stapte.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Signatuur
Eerste editie
20 oktober 2020
Laatste editie
20 oktober 2020
ISBN
9789056726683 , 9789044979435


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Een loden last

door: Helena van Dijk 1 like

Stefanie de Velasco (1978) debuteerde in 2014 zeer succesvol met haar roman Tijgermelk. Het boek werd een bestseller in haar geboorteland Duitsland en werd in 2017 verfilmd. Het duurde zes jaar voordat haar tweede roman Geen deel van de wereld (vertaald door Marcel Misset) verscheen; De Velasco...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Geen deel van de wereld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken