Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Gekromde tijd in Krems
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 3 3 3 2 1 1 0
Volkskrant:

Gekromde tijd in Krems

7

Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 14 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Schrijver en filosoof Claudio Magris onderzoekt in de vijf literaire verhalen in deze bundel alle facetten van de tijd. Een tijd die niet lineair en niet meetbaar is, maar door de hoofdpersonen wordt beleefd als een dimensie die zich in alle richtingen uitstrekt. Verleden en heden zijn inwisselbaar, de toekomst buigt terug naar herinneringen, de tijd is een kromme lijn. De vijf hoofdpersonen vloeien samen tot een en dezelfde persoon die, net als de schrijver zelf, de ouderdom heeft bereikt en het bestaan vanuit dit nieuwe perspectief beziet. In deze bundel keren, behalve de tijd, ook andere thema’s terug die het werk van Magris kenmerken: identiteit en grenzen, liefde en de zee, schrijven en verlies, Europa en Triëst.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
08 oktober 2020
Laatste editie
22 oktober 2020
ISBN
9789403110912 , 9789403111018


Boekinformatie wijzigenReacties op: Gekromde tijd in Krems

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.