Getijde
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Getijde

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Getijde is een persoonlijk kunstboek met afbeeldingen van schilderijen van de Landschappen en de Zeegezichten van Schiermonnikoog die ik geschilderd heb in de afgelopen 45 jaar. Met daarbij teksten over mijn schilderen, geïnspireerd door de comparatieve filosofie van de Belgische filosoof Ulrich Libbrecht.

Schoonheid, stilte, spiritualiteit en mystiek zijn voor veel mensen belangrijk die dit eiland bezoeken. Een plek waar je kunt zijn vol aandacht en verwondering, waar je de verhouding tussen de mens en het leven dieper ervaart. Vanuit die ervaring van verbondenheid met de Natuur komt het besef op dat het kwetsbare beschermd moet worden alleen al omdat het ons kan ontroeren. Niet uit sentimentaliteit of als vlucht uit de dagelijkse werkelijkheid, maar vanuit een diepere zingeving.

Mijn afbeeldingen van de schilderijen van de Natuur zijn bedoeld als troost voor de mensen die lijden onder deze tijd waarin zoveel Natuur verdwijnt of wordt aangetast. Het boek is ook een oproep om een van de laatste ongeschonden Natuurgebieden in Nederland, het Waddengebied, te beschermen.

In het boek heb ik bewust niet mijn machteloosheid, mijn boosheid beschreven van dat wat er op eiland verloren gaat aan Natuur, maar mijn ervaring van de schoonheid van dit eiland. Mijn taak is om te knielen tijdens mijn werk en te bewonderen en zo de diepte aan raken van de eenheidservaring met de Natuur. De mystiek die voor iedereen aanwezig is als je wilt knielen en bewonderen. Het Waddengebied als een heilige plek zien omdat het een van de laatste plekken is waar dat nog kan.
+


Genre
Kind & Jeugd
Kunst en cultuur (>12 jaar)
Aantal pagina’s
80
Uitgeverij
Uitgeverij Louise
Eerste editie
08 augustus 2022
Laatste editie
08 augustus 2022
ISBN
9789491536946


Boekinformatie wijzigenReacties op: Getijde

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.