Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Grijsgedraaid
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 1 3 5 2 0 1 1

Grijsgedraaid

8

Gelezen 8 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 1
Lijsten 1 Spots 1   Topics 0
Op een dag komen ze je huis binnen. Ze nemen je rijbewijs in beslag en brengen je oude Volvo naar een opkoper. Je moet een document ondertekenen waardoor je het beheer van je bankrekeningen en beleggingen afstaat. Zelf koken mag niet meer. In plaats daarvan krijg je elke dag een voedzame maaltijd aan huis geleverd. Voor jou geen frieten of pizza meer. Wil je nog vrijen, dan moet je dat zo stil en snel mogelijk doen. Er kan immers elk moment iemand binnenkomen. De misdaad die zo'n straf legitimeert? Je bent de 80 voorbij.
In Grijsgedraaid toont journaliste Ann Peuteman hoe we oudere mensen alles uit handen nemen wat het leven leuk maakt. 80-plussers Paula D'Hondt, Fons Verplaetse en Eva Bal getuigen hoe moeilijk het daardoor is om te blijven wie je altijd al was. Al kan het ook anders.
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
Eerste editie
25 februari 2019
Laatste editie
20 februari 2019
ISBN
9789460017483 , 9789460017476


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Marieke Scheers Hebban Recensent

Oud worden in België

door: Marieke Scheers

De Vlaamse Ann Peuteman (1973) studeerde Germaans Filologie. Ze is journalist bij Knack en schrijft daar de column De zoetzure dinsdag. Na Uitgesproken (2008) en Voelt u zich wel goed, dokter? (2014) Is er nu Grijsgedraaid (2019) met als ondertitel: Waarom we bang moeten zijn om oud te worden.  

...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Grijsgedraaid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.