Guerrilla

‘De beste Engelse schrijver,’Gerard van Westerloo in Vrij Nederland. ‘De schrijver van de mooiste zin uit de wereldliteratuur,’ John Jansen van Galen in HP.
‘Als iedereen wil vechten is er niets om voor te vechten. Iedereen wil zijn eigen kleine oorlogje voeren, iedereen is een guerrilla-strijder.’ Zo ziet James Ahmed het in de beslotenheid van zijn ‘commune’ in de tropische wildernis: een man waarvan wordt aangenomen dat hij bezig is een ideaal te verwezenlijken op een plek met een affschuwwekkend verleden en een chaotisch heden.
Het eiland staat aan de voora vond van een crisisperiode. De kranten berichtendat zich guerrillastrijders zouden ophouden in de heuvels. Maar de guerillastrijders die wij ontmoeten zijn van het soort waar Ahmed het over heeft. Een van hen is Roche, een Zuid-Afrikaanse revolutionair in ballingschap, wiens werk er ondermeer uit bestaat steun te verlenen aan Ahmeds zielige commune, waarvan hij maar al te goed de ware aard kent. Een ander is Jane, een Engelse die met Roche is meegekomen naar het eiland om er de een of andere emotionele ervaring op te pikken. En verder Harry, expert in het overleven, en de politicus Meredith, beiden blijkbaar degelijke leden van de in weelde badende gemeenschap op de Ridge. Ook zij staan bloot aan het verval van gevestigde instellingen, ook zij zijn onvrijwillig frauduleus in hun relaties. Guerilla verhaalt van de schok die het dagelijks leven van het eiland in opperste beroering brengt.
Toon details

Recensies (2)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Guerrilla het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Guerrilla