Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hannah's vlucht

Berlijn, 1938. Hannah Weiss staat op het punt een baanbrekende wetenschappelijke ontdekking te doen. Maar als Joodse vrouw wordt ze gediscrimineerd en gedwongen in de kelder van het instituut te werken, en uiteindelijk gaan anderen er met haar ontdekking vandoor. Ondertussen krijgen de nazi’s steeds meer macht in Duitsland en de dreiging wordt almaar groter. Hannah slaat noodgedwongen op de vlucht, waarbij ze gescheiden raakt van haar familie.

New Mexico, vs, 1945. Majoor Jack Delaney is net teruggekeerd uit het bevrijde Parijs en heeft een nieuwe missie: een spion ontmaskeren. Iemand lekt geheimen naar de nazi’s. Jacks hoofdverdachte is Hannah Weiss. Alles wijst op haar, maar Jack ontdekt dat hij en Hannah meer gemeen hebben dan hij van tevoren had voorzien.

Hannahs vlucht van Jan Eliasberg is een meeslepende roman over hoever je moet gaan om je idealen te bereiken – geïnspireerd door ware gebeurtenissen en personen.

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (3)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Hannah's vlucht het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Hannah's vlucht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.