Heren van de weg
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 6 3 5 2 3 1 0

Heren van de weg

18

Gelezen 20 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 2 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Amram is een kolossale Abessijn, Zelikman een broodmagere Frank. Rond het jaar 1000 reist dit dynamische duo langs de Zijderoute. De ‘heren van de weg’ verdienen de kost als huursoldaat, kwakzalver en door goedgelovige omstanders geld uit de zak te kloppen met voorgekookte weddenschappen.

Amram en Zelikman raken bevriend met prins Filaq, de jeugdige, licht ontvlambare zoon van de vermoorde vorst van Khazaria, een joods koninkrijk aan de Kaspische Zee. Zijn wrede oom Bulan is nu koning en Filaq is erop gebrand hem van de troon te stoten. Dat vereist doortrapte sluwheid, buitengewone dapperheid en dwaze overmoed. Daarover beschikken Amram en Zelikman in ruime mate. Maar of onze helden het in zich hebben als generaals een grootschalige revolutie aan te voeren...

Zeker is dat de weg van de Kaukasus door het land van Arran naar Atil, de hoofdstad van Khazaria, bezaaid is met stoutmoedige krijgers, inslechte keizers, prachtige prostituees, dronken Vikingen, stampende olifanten, duistere geheimen en bloedstollende zwaardgevechten.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
C. Jonkheer Gerda Baardman
Illustraties
G. Gianni
Uitgeverij
Anthos
Eerste editie
11 augustus 2008
Laatste editie
04 januari 2012
ISBN
9789041413185 , 9789022322888 , 9789041421401


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Heren van de weg

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.