Advertentie

Herinneringen van een engelbewaarder

54

Gelezen 86 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 22 Favoriet 3 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
In deze veelgeprezen en aangrijpende oorlogsroman, door hemzelf 'een van de mooiste romans die ik heb geschreven' genoemd, toont Willem Frederik Hermans aan dat het menselijk handelen niet doelgericht is, maar neerkomt op een aaneenschakeling van willekeur en vergissingen.
Een officier van justitie, ontredderd omdat zijn joodse geliefde is gevlucht en hem heeft achtergelaten, overrijdt aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog een jong meisje dat clandestien in Nederland verblijft. Hij wordt verscheurd tussen verdriet om het verlies van zijn vriendin en schuldgevoel over het ongeluk, dat omgeven is door raadsels die hij probeert te ontrafelen terwijl de wereld om hem heen ineenstort. Intussen wordt over hem gewaakt door zijn engelbewaarder, die hem waarschuwingen influistert, en de duivel, die zich van dezelfde vermaningen bedient.
Herinneringen van een engelbewaarder is een ijzersterke, spannende en aangrijpende roman die een ereplaats verdient binnen Hermans' oeuvre.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
413
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Eerste editie
31 maart 1995
Laatste editie
15 januari 2009
ISBN
9789023438496 , 9789041370044 , 9789023403753


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Herinneringen van een engelbewaarder

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.