Advertentie

‘Het air van man, die niet begrepen is’

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Honderd jaar geleden werd Louis Theodorus Lehmann geboren. Dichter tegen wil en dank, surrealist, archeoloog en nog veel meer. Lehmann was een fascinerend kunstenaar, die veel waardering oogstte, maar nooit een groot publiek vond – dat hij trouwens ook niet zócht. In deze publicatie maakt de lezer kennis met de man en zijn werk. Het is een voorproefje, een voorpublicatie van een veel omvangrijker boek dat afdh in het voorjaar van 2021 zal uitgeven: de biografie van Lehmann, geschreven door Jaap van der Bent, gecombineerd met een bloemlezing uit zijn gedichten, verzorgd door Erik Bindervoet.

Maar allereerst is hier, om de smaak te pakken te krijgen, ‘Het air van man, die niet begrepen is.’ Over dichter Louis Lehmann (1920-2012). VPRO-radiomaker Wim Noordhoek had de dichter talloze malen te gast in zijn programma’s De Avonden en Villa VPRO. Hij leidt dit boek in. De weduwe
van de dichter, Alida Beekhuis, leverde drie persoonlijke bijdragen met herinneringen, van biograaf Van der Bent namen wij een hoofdstuk op over Lehmanns relatie met uitgever Geert van Oorschot en regisseur Ton Lutz. Van eigenzinnige mensen wordt wel eens gezegd: ‘Daar zit
een kop op.’ Welnu, zo zal blijken uit alle stukken: Louis Lehmann, daar zat een kop op.

Naast deze vijf verhalende tekstbijdragen hebben wij poëzie van Lehmann opgenomen. Zeven van de gedichten zijn gekozen door Erik Bindervoet, tekenaar, dichter en vertaler. Met Robbert-Jan Henkes vertaalde hij werk van onder anderen James Joyce en Bob Dylan. De geselecteerde gedichten behoren tot zijn persoonlijke favorieten. Er is veel beeldend werk van Lehmann en ook veel fraai fotomateriaal bewaard gebleven. Dankzij de welwillende medewerking van Alida Beekhuis, Matthijs van Boxsel, Bruno van Moerkerken en de redactie van De Parelduiker konden wij ruimschoots putten uit al dat materiaal.
+


Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
64
Uitgeverij
AFdH Uitgevers
Eerste editie
28 december 2020
Laatste editie
28 december 2020
ISBN
9789493183179


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: ‘Het air van man, die niet begrepen is’

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.