Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Het containermeisje
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 23 4 57 3 27 2 7 1 1
VN:

Het containermeisje

115

Gelezen 140 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 58 Favoriet 8 Recensies 12
Thrillers & Spanning   Topics 0

De vondst van een babylijkje in een toilet van het Sint-Pietersstation in Gent trekt een streep door Mauds citytrip met haar kinderen. Van de moeder geen spoor, een bedelarmbandje besmeurd met bloed en slijm is de enige aanwijzing. Tijdens het onderzoek ontmoet Maud een voormalige medestudent criminologie met wie ze vijfentwintig jaar geleden een passionele onenightstand beleefde. Ze raakt opnieuw gecharmeerd door zijn doortastende, haast brutale aanpak. Tezelfdertijd komt Mauds tienerdochter Lara in contact met een uitgeput Aziatisch meisje dat haar een clandestiene wereld onthult waarvoor ze op de vlucht is geslagen. Lara kan de gruwelijke dingen die Maya vertelt niet alleen verwerken en neemt contact op met de speurders Max en Gijs, die achter de rug van hun chef Maud een parallel onderzoek starten.

Niet alleen naar de moeder van de baby, maar ook naar de ware identiteit van de plots opgedoken vriend-politieman die Maud bijna zichtbaar manipuleert. De sympathieke speurders worden meegesleurd in een geraffineerd circuit van orgaantransplantaties. In hun pogingen om Maud te behoeden oor een ontluikende maar gevaarlijke verliefdheid, raken ze steeds meer verstrikt in een wereldwijd netwerk waarin mensenlevens slechts handelswaar zijn.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Serie
Maud Gelderman (3)
Uitgeverij
Manteau thriller
Eerste editie
02 februari 2012
Laatste editie
08 februari 2012
ISBN
9789022326978 , 9789460412042
Boekinformatie wijzigen


Recensies (12)

Keuze van de redactie
Jennefer Mellink Auteur

Een geslaagde thriller

door: Jennefer Mellink 2 likes

Toen auteur Belinda Aebi een aantal jaren geleden naar China ging, heeft ze fabrieken bezocht waar mensen als nederige slaven werden behandeld. Hun leven bestond enkel uit hard werken in vreselijke, onmenselijke omstandigheden, en uit slapen. Belinda Aebi wist vanaf dat moment dat ze een boek wilde...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het containermeisje

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken