Advertentie
Het gewicht van een piano

Het gewicht van een piano

7
Rank 421 Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 23 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0

Het gewicht van een piano van Chris Cander is een meeslepende roman over de vlucht van een joods gezin en de reis van een jonge vrouw, voor altijd verbonden door een bijzonder instrument Het gewicht van een piano van Chris Cander is een ontroerende historische roman tegen de achtergrond van de Koude Oorlog. Voor de lezers van Haar naam was Sarah en Seringenmeisjes. Sovjet-Unie, 1962. De achtjarige Katja luistert naar de oude bovenbuurman, die elke nacht pianospeelt. Er wordt gefluisterd dat hij een gedeserteerde SS'er is, maar Katja krijgt een band met hem. Na zijn overlijden erft zij de antieke Blüthner-piano. Wanneer ze later trouwt met een joodse man, is het niet langer veilig voor hen in Rusland. Ze emigreert met haar gezin naar Amerika en de piano raakt zoek tijdens hun vlucht. Californië, 2012. De zesentwintigjarige Clara moet op zoek naar een nieuw appartement. De verhuizing wordt bemoeilijkt door de piano, die ze van haar vader voor haar twaalfde verjaardag heeft gekregen, kort voordat haar beide ouders omkwamen bij een brand. In een opwelling zet Clara de piano te koop. Als snel meldt zich een koper, die Clara toch weer aan het twijfelen brengt: wil ze er wel van af? Het gewicht van een piano gaat over herinnering, identiteit en de helende kracht van muziek.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
368
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
08 oktober 2019
ISBN
9789026348730 , 9789026348747
+Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Marieke Scheers
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Hebban recensie

    Marieke Scheers Hebban Recensent

Verbonden door een piano in de woestijn

door Marieke Scheers op 29-10-2019

De Amerikaanse Chris Cander is ook auteur van kinderboeken en toneelstukken, maar haar focus ligt op het schrijven van romans. Na 11 stories (2013) en Whisper Hollow (2015) schreef ze The Weight of a Piano (2019). Die laatste is nu naar het Nederlands vertaald door Iris Bol en Marcel Rouwé als Het gewicht van een piano.

Zoals de titel al doet vermoeden speelt in dit boek een piano een grote rol....


Lezersrecensies (1)

Emotionele reis van een bijzondere piano en zijn eigenaars

door: fany 1 like
De ongewone schakel die alles verbindt in deze emotionele roman is een Blüthner. Dit muziekinstrument betekent veel voor de verschillende personages in dit historische boek. Eerst ontdekken we hoe deze piano met liefde en vakmanschap ontworpen is. Nadat deze uiteindelijk af is, volgt de tocht van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook