Advertentie
Het hondenpark
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 4 3 3 2 0 1 2

Het hondenpark

10

Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 21 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 1 Spots 2   Topics 0

Olenka is geboren en opgegroeid in het arme en corrupte Oekraïne, maar heeft door haar werk als fotomodel ook het rijke westen leren kennen. Nadat die carrière is vastgelopen keert ze terug naar Oekraïne, waar ze in aanraking komt met een nieuwe branche: eiceldonatie ten bate van kinderloze westerse echtparen. Ze begint als donor maar weet zich dankzij haar kennis van het Westen al snel tot coördinator op te werken.

Dan komt Daria op haar pad, de dochter van een vroegere zakenpartner van haar vader. Ze herkent Daria’s potentieel als eiceldonor en model en ziet een grootse toekomst voor de jonge vrouw – en voor haarzelf als Daria’s manager.

Als Daria op een dag plotseling verdwijnt, ziet Olenka in eerste instantie nog geen verband met gebeurtenissen uit het verleden. Tegen de tijd dat ze dat wel doet is het echter al te laat: ze is gedwongen uit te wijken naar het buitenland, en zo belandt ze in Helsinki, aan de rand van een park waar een jong gezin de hond uitlaat.

Het hondenpark is een overweldigende, razend spannende roman over loyaliteit en gebroken vertrouwen, geschreven door een van de origineelste en grootste schrijvers van Europa. Het is een verhaal dat de genadeloosheid van commerciële eiceldonatie blootlegt, waarbij vrouwelijke vruchtbaarheid een verdienmodel is geworden, en van het leven, waarin het verleden steeds weer opduikt, hoezeer je ook je best doet dat te vergeten.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
03 september 2020
Laatste editie
03 september 2020
ISBN
9789044644227 , 9789044644234


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Lieke Roovers Hebban Recensent

Geen goedkoop effectbejag

door: Lieke Roovers 1 like

Sofi Oksanen (1977) is een Finse schrijfster. Afgezien van haar tweede roman, Baby Jane, is haar gehele oeuvre naar het Nederlands vertaald. Zuivering uit 2008 is haar meest succesvolle werk. Oksanen schreef het gelijknamige toneelstuk, baseerde haar boek daar vervolgens op en in 2012 werd ...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het hondenpark

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken