Het mysterie van Chalk Hill
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 19 3 21 2 5 1 0

Het mysterie van Chalk Hill

48

Rank 1221 Gelezen 48 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 137 Favoriet 0 Recensies 4
Feelgood Artikelen 2 Spots 1   Topics 0

Berlijn, 1890. Tegen de wensen van haar familie in zegt Charlotte Pauly de stad vaarwel en accepteert ze een positie als gouvernante bij een aristocratische familie in Engeland. Bij aankomst is ze zeer onder de indruk: Chalk Hill is een prachtig landhuis en haar leerling Emily is een lief, leergierig meisje. Maar al snel komt Charlotte erachter dat er een schaduw over het landgoed ligt. Dat voorjaar is lady Ellen, de moeder van Emily, verdronken in de nabijgelegen rivier. Het officiële verhaal is dat ze is uitgegleden. Maar wat deed lady Ellen midden in de nacht aan de oever?

Sinds de dood van haar moeder wordt Emily geplaagd door vreselijke nachtmerries. Uit bezorgdheid om het meisje gaat Charlotte op onderzoek uit, maar niemand blijkt bereid over het verleden te praten; dat heeft de heer des huizes ten strengste verboden. Toch zet Charlotte door, en dan blijkt dat de mooiste landhuizen de duisterste geheimen herbergen.

+


Genre
Feelgood
Vertaalde literaire roman, novelle
Historische roman (populair)
Vertaald door
Sander Hoving
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
17 mei 2022
Laatste editie
19 mei 2022
ISBN
9789022595237 , 9789402318456


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Keuze van de redactie
Isolde Hebban Recensent

Een historische roman met een duistere sfeer

door: Isolde 1 like ebook

In 1890 verlaat Charlotte Pauly haar leven in Berlijn en gaat aan het werk als gouvernante bij een aristocratische familie in Engeland. Ze gaat wonen in het landhuis Chalk Hill en neemt de verantwoordelijkheid voor het meisje Emily op zich. De moeder van Emily, lady Ellen, is in het voorjaar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het mysterie van Chalk Hill

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken