Advertentie
Het proces

Het proces (Graphic Novel)

3
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Deze indrukwekkende graphic novel beschrijft het duistere verhaal van Joseph K., die zonder aanleiding verwikkeld raakt in een verbijsterend juridisch proces. K. valt van de ene verbazing in de andere en raakt volledig gedesillusioneerd, terwijl hij wanhopig probeert zijn onschuld te bewijzen ? zonder te weten waarvan hij eigenlijk beschuldigd wordt. Het proces laat op grimmige wijze zien hoe bureaucratie het leven van burgers kan ru?neren; in die zin is het verhaal nog net zo actueel en betekenisvol als aan het begin van de twintigste eeuw.
Chantal Montellier is een van de beste en bekendste striptekenaars uit Frankrijk. Haar tekeningen verschenen in boekvorm en in een groot aantal Franse kranten en tijdschriften, waaronder Le Monde en France Nouvelle.
David Zane Mairowitz is auteur, theaterschrijver, radiomaker en vertaler. Hij publiceert artikelen en korte verhalen in vele kranten en (literaire) tijdschriften. Van hem verschenen onder andere Introducing Kafka, Introducing Camus en Wilhelm Reich for Beginners. Ook maakte hij een theaterbewerking van Het proces.
Franz Kafka (1883-1924) is een van de belangrijkste auteurs uit de twintigste eeuw. Deze Tsjechische jood uit de Duitse middenklasse weigerde zijn werk bij leven uit te geven. Dit ging zelfs zo ver dat hij zijn vriend en redacteur Max Brod instrueerde bij zijn dood al zijn werk te vernietigen. Brod volgde de wens van de auteur niet op en Kafka is een van de meest invloedrijke auteurs in de westerse literatuur geworden. Terugkerende thema?s bij Kafka zijn vervreemding en vervolging met een vleugje zwarte humor; hij mixt het absurde met het hopeloze, het surre?le met het alledaagse.

Genre
Stripboeken
Realistische strips voor volwassenen
Aantal pagina’s
127
Uitgeverij
Atlas
Laatste editie
24 maart 2010
ISBN
9789045015880
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic