Advertentie

Het verhaal van Johannes uit de Jordaan

0

Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Younes Finani is een Marokkaanse Nederlander, opgegroeid in de Amsterdamse volksbuurt de Jordaan. Na twee jaar op het Gymnasium kwam hij op jonge leeftijd in aanraking met justitie. Hij kwam terecht in de jeugdzorg en belandde al gauw in het criminele circuit. Hij gleed steeds verder af in de criminaliteit en zat vaker in de gevangenis dan dat hij op vrije voeten was. Hij stond op de allereerste Top600 lijst van burgemeester Van der Laan, de lijst van de 600 meest hardnekkige criminelen in Amsterdam, plegers van delicten als overvallen, straatroven en woninginbraken. Na het grootste gedeelte van zijn jongvolwassen leven vast te hebben gezeten wist de Marokkaanse Jordanees het tij te keren. Younes behaalde, als eerste Nederlander ooit, zijn havo-diploma in de gevangenis. Na dit keerpunt wist hij het zeker: hij was klaar met de criminaliteit!

In zijn autobiografische roman ‘Het verhaal van Johannes uit de Jordaan’ maakt Younes schoon schip. Hij bekent talloze misdrijven, spreekt zich openhartig uit over zijn jeugd, gevoelens, drang naar het snelle geld en zijn ervaringen in de gevangenis. Ook onthult hij tot in de details hoe hij heeft weten te ontsnappen uit een jeugdgevangenis en vertelt hij persoonlijke verhalen die variëren van drugsdealen op de Wallen, naar het plegen van straatroven, overvallen en inbraken, tot het drinken van champagne in luxe hotels. Van kattenkwaad tot cocaïne, een tori vol bloedstollende achtervolgingen door de politie op opgevoerde scooters, vechtpartijen met vriend en vijand, drank, drugs en vrouwen. 'Het verhaal van Johannes uit de Jordaan’ is een ongezouten verhaal over het maken van verkeerde keuzes, het straatleven, de criminaliteit, verdriet, vriendschap, discriminatie en een interne tweestrijd. Rauwe, keiharde en ongecensureerde realiteit afkomstig uit het Amsterdamse straatleven.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
282
Eerste editie
01 januari 2020
ISBN
9789090334851


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Het verhaal van Johannes uit de Jordaan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.