Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Het weeshuis
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 5 3 0 2 0 1 0

Het weeshuis

8

Rank 277 Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 122 Favoriet 1 Recensies 3
Feelgood   Topics 0

Engeland, 1948. De jonge oorlogsweduwe Clara is de nieuwe huismoeder van het weeshuis in Shilling Grange geworden. Tot haar eigen verbazing, want de oproep in de krant vroeg om iemand met ervaring. Zodra ze arriveert verlaat de laatste non - de voormalige leidster - het huis en staat ze er alleen voor. De kinderen zijn stil, bang om geslagen of aangeraakt te worden en Clara lijkt alles verkeerd te doen. De oudste, een tiener, wijst haar maar al te graag op haar tekortkomingen en de jongste blijft maar om haar moeder vragen. Ze wil wel helpen, maar hoe te beginnen?
Gelukkig hebben de kinderen steun aan Ivor, de buurman en oorlogsheld. Als voormalig bewoner van het weeshuis deelt hij met de kinderen de argwaan voor Clara, want het lijkt erop dat ook zij weer snel zal vertrekken. Langzaam maar zeker begint Clara echter haar plek te veroveren. Maar vindt ze ook de kracht om te vechten voor de kinderen als niemand anders dat doet? En durft ze haar hart weer open te stellen om lief te hebben?

+


Genre
Feelgood
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Oceaan
Eerste editie
06 januari 2023
Laatste editie
06 januari 2023
ISBN
9789046830253 , 9789046830260


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het weeshuis

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken