Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Het Woud van Birnam
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 8 3 0 2 0 1 0

Het Woud van Birnam

10

Rank 895 Gelezen 10 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 174 Favoriet 2 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 2 Spots 1   Topics 0

In Het Woud van Birnam vertelt Booker Prize-winnaar Eleanor Catton het verhaal van de Nieuw-Zeelandse Mira Bunting, die samen met vrienden een guerrillatuindersgroep oprichtte, Het Woud van Birnam. Dit ongeregelde collectief van bevriende kunstenaars plant gewassen op verwilderde plekken om daarna de vruchten ervan te oogsten. Jarenlang komen ze niet uit de kosten, maar dat lijkt verleden tijd te zijn door een gouden kans die Mira in de schoot geworpen krijgt. Door een aardverschuiving is de stad Thorndike van de buitenwereld afgesloten. Een grote boerderij is daardoor zo geïsoleerd geraakt dat die door de groep gebruikt zou kunnen worden.

Robert Lemoine, een mysterieuze Amerikaanse miljardair, heeft zijn oog ook laten vallen op de boerderij en het bijbehorende land, om er een bunker te bouwen waar hij veilig zal zijn voor het einde der tijden, of althans, dat vertelt hij Mira als hij haar op het land tegenkomt. Hij raakt geïntrigeerd door haar en stelt voor dat Het Woud van Birnam het land gaat bewerken. Maar kunnen ze hem vertrouwen? En kunnen ze elkáár vertrouwen wanneer de ideologie van het collectief op de proef wordt gesteld?

Met Het Woud van Birnam schreef Eleanor Catton een psychologische en intelligente roman over de menselijke drang om het eigen voortbestaan altijd voorop te stellen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
10 februari 2023
Laatste editie
10 februari 2023
ISBN
9789026361487 , 9789026361494


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het Woud van Birnam

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.