Advertentie
Het woud van wol en staal

Het woud van wol en staal

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Een prachtige, ingetogen Japanse roman over de kracht van muziek en de zoektocht naar perfectie

Tomura wordt als jonge jongen geraakt door het geluid van een piano die gestemd wordt bij hem op school. De muziek neemt hem mee naar de bossen, donker en stralend, die zijn geliefde geboortedorp in de bergen omringen. Vanaf dat moment is hij vastbesloten meer te leren over het instrument en het bijzondere ambacht van pianostemmer.

Onder de vleugels van drie meester-pianostemmers – eentje bescheiden, eentje vrolijk, eentje chagrijnig – begint Tomura zijn opleiding en zijn gevoel voor schoonheid ontluikt. Maar de angst om niet goed genoeg te zijn blijft altijd aanwezig op de achtergrond. Als hij wordt uitgenodigd om de piano van twee getalenteerde zussen te stemmen wordt zijn beoordelingsvermogen op de proef gesteld.

Dit warme, mystieke verhaal dat zich afspeelt in kleinstedelijk Japan laat zien dat het pad naar het vinden van je bestemming nooit recht is en nooit zonder hindernissen. Maar voor wie volhardt, ligt na elke bocht een verrassing.

De pers over Het woud van wol en staal

‘Een symfonie in woorden.’ Corriere della Sera

‘Een betoverende leeservaring – een reis van een jongeman die een roeping heeft. Dit raakt een snaar bij iedereen die op zoek is naar een zinvol leven.’ The Japan Times

‘Dit boek introduceert de lezer in de vreemde en fascinerende wereld van de piano; een muzikaal universum tussen snaren en hamers. Zelfs als je niets met dit onderwerp hebt, zul je genieten van dit meditatieve en contemplatieve boek.’ Journal du Japon

Genre
Feelgood , Literatuur & Romans
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Laatste editie
05 mei 2020
ISBN
9789402313703 , 9789029093545
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic