Advertentie

Hoe de menselijke geest werkt

0
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Dit boek bevat antwoorden op misschien wel de belangrijkste vragen die wij ons kunnen stellen. Steven Pinker maakt waar wat hij in de titel belooft: hij legt uit wat de geest is, hoe hij kon ontstaan, hoe wij met onze geest kunnen denken, voelen, spreken, genieten en speculeren over de grootste mysteries van het leven.
Waarom ontroeren schoonheid en kunst ons? Hoe kunnen we in drie dimensies zien? Waarom voeren mannen oorlog? Hoe kunnen we iets onthouden en waar blijven die herinneringen? Wat is het geweten? Waarom is nadenken over ons eigen bewustzijn zo moeilijk? Om deze en talloze andere vragen over de geest te beantwoorden gaat de auteur te rade bij verschillende vakgebieden, waaronder biologie, psychologie, economie, taalkunde en filosofie. Zijn uitgangspunt is de natuurlijke selectie: onze geest heeft zich ontwikkeld om problemen te kunnen oplossen. Pinker ziet de geest als een 'systeem van organen om te calculeren' een systeem dat onze voorouders in staat stelde om dingen, planten, dieren en elkaar te begrijpen en te manipuleren.
Wars van modieuze ideeën maar met een open oog voor de laatste onderzoeksresultaten geeft Steven Pinker een ongekend breed en grondig beeld van de menselijke geest. Hoe de menselijke geest werkt is een uitdaging aan iedereen die wil weten hoe en waarom wij kunnen denken.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
654
Uitgeverij
CONTACT NV
ISBN
9789025498573
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic