Advertentie

Hoger dan de zee

20
Gelezen 24 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
In 1979 bezoeken Luisa en Paolo op een berucht gevangeniseiland voor de Italiaanse kust hun familieleden. Luisa bezoekt haar man, tweevoudig moordenaar, Paolo bezoekt zijn zoon, lid van de linkse terreurgroep Rode Brigades. Het idyllische eiland, waar het altijd naar zout en vijgen ruikt, is zwaar bewaakt. De bezoeken in de extra beveiligde afdeling zijn gelimiteerd en staan onder streng toezicht.
Luisa heeft een grote zak ravioli meegenomen, omdat haar man daardoor misschien makkelijker in contact zou komen met andere gevangenen. De pasta wordt geconfisqueerd. Paolo en zijn zoon zitten meestal zwijgend tegenover elkaar, beiden op zoek naar de juiste woorden.
Een opkomende storm dwingt het tweetal de nacht op het eiland door te brengen. De gevangenisdirecteur wil hen streng in de gaten houden. Als de bewaker Nitti hen bij hem thuis ontvangt, neemt het verhaal voor iedereen een verrassende wending.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Jan van der Haar
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
Laatste editie
14 september 2018
ISBN
9789059364332 , 9789059364431
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (2)

De ontmoeting

door: Dirk 1 like
Paolo en Lisa de hoofdpersonages kennen elkaar niet. Zij is boerin en hij lesgevende weduwnaar. Beide hebben een vermoeiende reis van het vasteland achter de rug. Louisa komt haar echtgenoot opzoeken, een tweevoudige moordenaar en hij bezoekt zijn zoon die aangesloten is bij een linkse...

Misdaadverwanten

door: Elbert Grift 1 like
Paolo, vader van een zoon die lid is van een terroristische organisatie, en Luisa, de vrouw van een meervoudig moordenaar, komen door het lot, een storm die heerst over het gevangenis-eiland, dichter tot elkaar als ze op bezoek gaan in de gevangenis bij hun eerder genoemde familie. Hun gedwongen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook