IJsvogelblauw
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

IJsvogelblauw

0

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Een man die krankzinnige verhalen vertelt om niet ontslagen te worden uit het gekkenhuis. Een studente die zelfs wil sterven om seks te hebben met haar docent. Een man die zo graag een hond zou zijn. Een pubermeisje dat met een snelle jongen wil vluchten naar een andere wereld. Een overtuigde atheïst wiens vrouw, godbetert, op het eind van haar leven plotseling weer katholiek wil worden. Een romantische jonge dichter met een vileine wreedheid. De personages in deze nieuwe bundel verlangen naar een, meestal onbereikbaar, ander leven. Verhalen met een droeve, tegelijk vaak grappige, absurde of zelfs hilarische ondertoon.

Jan Wijnen debuteerde in 2004 met Het kwade amen. Daarna verschenen de verhalenbundels So sorry, Deze eenzame wereld en Verkleurde tijd. Verhalen van Jan Wijnen werden gepubliceerd in Holland Maandblad, De Gids, De Revisor, Bunker Hill, Lava,Tirade en Extaze.

DE PERS OVER WIJNENS VERHALEN:
Een trefzekere stijl en virtuoze verteltrant.
– Juryrapport debutantenprijs 2005

Er zijn waarschijnlijk veel verhalen te vertellen over de jaren die Wijnen leefde voor hij zich met literatuur inliet. Maar hij laat er geen enkel misverstand over bestaan wat er achter die mogelijke verhalen schuilging: Een schrijver. En wat voor een.
– NRC

Wijnen schrijft subtiel, met ingehouden humor.
– Trouw

Wijnen bevestigt dat het korte verhaal nog altijd springlevend is.
– De Volkskrant
+


Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
206
Uitgeverij
Aspekt B.V., Uitgeverij
Eerste editie
03 september 2021
Laatste editie
04 oktober 2021
ISBN
9789464247602 , 9789464248272


Boekinformatie wijzigenReacties op: IJsvogelblauw

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken