Ik blijf bij je
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 27 4 3 3 0 2 0 1 0

Ik blijf bij je

30

Gelezen 31 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 51 Favoriet 2 Recensies 19
Literatuur & Romans   Topics 0
In 2013 beleeft Abbie Chalgoum de donkerste nacht uit zijn leven, hij onderneemt een zelfmoordpoging. Gevoed door zijn lijden onder depressie en duistere stemmen in zijn hoofd lijkt elke andere oplossing zinloos. Hij overleeft het ternauwernood en besluit op onderzoek te gaan naar de oorsprong van zijn strijd, die begint in 1983 wanneer hij en zijn familie voet zetten op Nederlandse bodem. Het vreemde land toont een totaal nieuw leven. Abbie wordt succesvol binnen Venlo. Hij is een geliefd leraar economie en wordt het toonbeeld van integratie als prins carnaval en vertolker van Jezus in De Passiespelen. Maar wat zijn buitenkant niet laat zien is het voortdurende gevecht om erbij te willen horen, vol angsten en leugens.
Deze autobiografische roman is een ontroerend en beklemmend verhaal over een alsmaar groter wordende dreiging. Het falen als persoon, het doorbreken van de schaamtecultuur en de verstoorde band met zijn vader vormen de basis van een ongekende tragedie, die Abbie, met medewerking van auteur Alwin Grijseels, van zich af probert te schrijven. Want depressie klampt je vast en zal voor altijd bij je blijven.


Abbie Chalgoum (1979, Marrakesh) is acteur en vmbo-docent economie. In 2015 speelde hij Jezus in de Tegelse Passiespelen, waarna hij veel kritiek ontving, want een Marokkaanse Jezus mag niet. Toen hij prins carnaval van Venlo was weigerde Geert Wilders carnaval te komen vieren.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
31 mei 2021
Laatste editie
31 augustus 2021
ISBN
9789044646825 , 9789044646832


Boekinformatie wijzigen


Recensies (19)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ik blijf bij je

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken