Advertentie

Ik spreek; Mijn wonderbaarlijke overwinning op het locked in syndroom

0

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Ik spreek is de uiterst strijdbare en met vaart en humor geschreven getuigenis van een zeer bijzondere vrouw, en haar strijd om haar eigen plek te heroveren in het leven.

Laetitia is drieëndertig als zij tijdens een farmaceutisch congres voor cardiologen in Amerika getroffen wordt door een beroerte. Wat leek op een zware migraineaanval, bleek in werkelijkheid de voorbode van een naderend herseninfarct te zijn. Geen van de artsen in haar omgeving onderkende dit. Als ze uiteindelijk op de eerste hulp beland, is het te laat. Ze is volledig verlamd en kan alleen nog met haar ogen knipperen. De prognose: als ze niet overlijdt, zal ze waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen of spreken.

Laetitia heeft het locked in syndroom; ze is volledig bij bewustzijn maar zit gevangen in haar eigen lichaam. Door haar wilskracht, de steun van familie en vrienden, en haar enorme dwang weer zelf voor haar kinderen te kunnen zorgen, lukt het haar zich te bevrijden uit deze marteling. Langzaam leert ze weer lopen en spreken. Tot verbijstering van haar artsen die haar hadden opgegeven...
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
199
Uitgeverij
Uitgeverij Archipel
Eerste editie
01 januari 2006
ISBN
9789063052386


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Ik spreek; Mijn wonderbaarlijke overwinning op het locked in syndroom

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.