Imitatio
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Imitatio

0

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
IMITATIO
'Swolle, 1472. Noem mij maar Ama Nesciri, want ik blijf liever onbekend.'
Een kloosterling van het Agnietenbergklooster in Zwolle kijkt terug op zijn leven en schrijft een kroniek die hij opdraagt aan zijn grote, maar onbereikbare liefde: vrouwe Aleidt. Een kroniek die weinig van zijn eigen leven prijsgeeft, maar des te meer van zijn leermeester en grote voorbeeld Thomas a Kempis, die hem leert Christus zo goed mogelijk na te volgen.
Het leerproces van de monnik geeft inzicht in de persoon, het leven en het denken van 'meester Thomas'. Van dichtbij heeft hij Thomas meegemaakt, onder allerlei omstandigheden. De kloosterling vertelt over spannende gebeurtenissen rondom het klooster - een moord in de graftuin, een vlucht per schip, de verbranding van een heks - en beschrijft op inspirerende wijze de ontwikkeling van zijn spirituele zoektocht, naar het voorbeeld van Thomas a Kempis. Zijn meester citeert hierbij regelmatig uit zijn wereldberoemde boek 'De Navolging'.
Benjamin Louwerse (1947) wilde aanvankelijk portretschilder worden, maar ruilde door een spirituele ervaring zijn schildersezel in voor de kansel. Na zijn theologische opleiding is hij ruim vijftien jaar werkzaam geweest als pastor. Hij doceert nu theologie en cultuurbeschouwing aan de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle.
+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Uitgeverij
Uitgeversgroep Jongbloed
Eerste editie
15 mei 2007
Laatste editie
15 mei 2007
ISBN
9789085200802


Boekinformatie wijzigenReacties op: Imitatio

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken