Advertentie

In de herberg van Jantje van Leyden

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Kort nadat de stellingen van Luther wereldkundig werden, ontstond in Münster een vrijstaat. Deze was gebaseerd op de wederdopergedachte. Jantje van Leyden werd uiteindelijk tot koning uitgeroepen. Op basis van fanatisme werd in dit “koninkrijk” een heilstaat nagestreefd met onderdrukking, martelingen en ter dood veroordelingen.
Jantje van Leyden was voordat hij naar Munster vertrok herbergier in Leiden. De hoofdpersonen zijn zijn weduwe en twee broers. Zij vertellen elkaar hun verhalen. De weduwe voert nog steeds de herberg. De broers zijn allen wederdopers. Drie zijn er naar Münster vertrokken. Een van hen bleef fanatiek wederdoper en belandde als zendeling na martelingen op de brandstapel in Amsterdam. De tweede broer, die naar Münster was geweest, heeft daar dicht bij de stadsleiding gestaan, maar is in de loop der gebeurtenissen meeloper geworden. Beseffend dat het verlaten van de stad zijn dood zou betekenen. Door zijn vrouw begreep hij uiteindelijk dat de leiding van de stad uit machtswellustelingen bestond. Ondanks de gebeurtenissen hebben de twee overlevende broers hun geloof behouden. Maar zweren later het geweld, repressie en bandeloosheid af.
+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
129
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
18 februari 2021
Laatste editie
18 februari 2021
ISBN
9789402180749


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: In de herberg van Jantje van Leyden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.