Advertentie

In de ogen van de Utrechtse jongen

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
In de ogen van de Utrechtse jongen bevat drie verhalen, die zich afspelen in de wijk Overvecht (Utrecht), eind jaren zestig. Leon (12) houdt zich staande in een arena van criminaliteit, geweld, seksualiteit, alcoholisme en racisme.
In het verhaal Inde ogen van de jongen raakt Leon in de ban van twee afschuwelijke foto's van een executie en marteling. Het raakt hem zo diep, dat hij zich helemaal afzondert van zijn normale leven.
Tante Ans vertelt het verhaal van de rivaliteit en een eenzijdige liefde tussen een vrouwhatende papegaai en de geschifte tante van Leon.
De ouders van mijn vader gaat over de liefde tussen grootvader en Leon.

De pen gebruiken om iets te vertellen, is altijd de passe van Leon Depén geweest. Het achtervolgde hem later in zijn jeugd en zelfs nu nog. Na het rondzwerven op het werkgebied, kwam de echte ommekeer toen hij langdurig ziek werd. Een verhaal van zijn hand deed deuren opengaan. Voordat hij het wist, schreef Leon verhalen over zijn jeugd voor een speelfilm. Schrijven en vertellen, dat zal hij altijd blijven doen. Maar nog mooier is om het te delen met de lezer.
+


Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
98
Uitgeverij
Boekscout.nl
Eerste editie
01 januari 2015
ISBN
9789402221404


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: In de ogen van de Utrechtse jongen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.