Advertentie
Jij begint

Jij begint

9
Gelezen 9 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 1   Topics 0
Kees Spiering staat bekend om zijn schitterende jeugdpoëzie in heldere taal. Nu, bijna vijftien jaar na zijn laatste dichtbundel, is er Jij begint: een prachtig verzorgde uitgave met bijzondere illustraties van de jonge, getalenteerde Alette Straathof.

Kees Spiering schrijft over alledaagse en herkenbare dingen, zoals ruzie, liefde, ouders, school, de pijn van het opgroeien en de angst voor de dood. Zijn gedichten zijn minilandschappen van herkenare gevoelens en gebeurtenissen in het leven van een jongere. Jij begint is een verzameling van circa 75 gedichten, waarin een aantal ‘oude bekenden’ (zoals ‘Overwinning’ en ‘Het woord’) worden opgenomen, maar ook veel nieuwe, nog niet eerder gepubliceerde gedichten in de sprankelende rechtdoorzeezinnen zoals alleen Kees Spiering dat kan.

‘Wat Spiering beschrijft is allemaal herkenbaar en heel dichtbij. Hóé hij het beschrijft, dat leidt tot verrast gegrinnik, tot een tikje genegeerd gevoel van herkenning, of tot zoekend, vragend herlezen. Poëzie van de bovenste plank!’
Hebban.nl
Genre
Poëzie
Poezie
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
Laatste editie
20 augustus 2018
ISBN
9789024581481
+

Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / Lees je wijs: poëzie.
22 oktober 2018 3 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Jij begint van Kees Spiering een heerlijke mix van gedichten voor jongeren.

door: Marja 1 like
De dichtbundel: "Jij begint" is een mix van nieuwe en al eerder verschenen gedichten uit eerdere bundels van de dichter Kees Spiering. De gedichten zijn vooral geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar tot ong. 17 jaar, vanwege de vele herkenbare thema's, zoals school, vakantie, huisdieren, de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook