Advertentie

Journal de gestes - Gebarendagboek

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
'Als kleuter was ik dichter van golven; bij gebrek aan letters vulde ik de bladzijden met deinende lijnen. Ik keek toe hoe de hand van Pierre Coran, mijn vader die ook dichter is, over de pagina bewoog. Zo zag ik de poëzie toen: als een gebaar. Dergelijke aantekeningen, gemaakt tijdens wandelingen of op het terras van een café, op zoek naar een zin, een vleugel of een steen, werden door Achille Chavée 'aftreksels' genoemd, terwijl Victor Hugo het had over 'snippers'. Zelf zie ik ze als een ‘gebarendagboek’, zichtbare sporen die als voetstappen achterbleven in het zand en - dat hoop ik toch - een iets diepere indruk achterlaten... '

CARL NORAC (1960} publiceerde eerder zo'n tien bundels poëzie en talloze boeken met jeugdgedichten die vertaald werden in 48 talen. In 2009 ontving hij de Grand Prix de la Société des gens de lettres. Teksten van hem werden op muziek gezet gebracht door Châtelet, de Munt, de Opéra Comique, en de Philharmonie van Parijs. In 2020-2021 is hij Dichter des Vaderlands van België.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
56
Uitgeverij
Uitgeverij Poeziecentrum vzw
ISBN
9789056554286
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic