Advertentie

kaddisj.com

5

Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 10 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0
Een satirische roman over een vader–zoonrelatie en over je plicht doen

NATHAN ENGLANDER
kaddisj.com

Larry is de enige atheïst in een gezin van orthodoxe joden. Wanneer zijn vader overlijdt is het aan hem, de enige zoon, om de kaddisj op te zeggen, het joodse gebed voor de doden, elke dag gedurende elf maanden. Larry’s moeder en zussen zijn verbijsterd wanneer Larry dit weigert en zo de ziel van zijn vader op het spel zet. Om hen tevreden te stellen huurt hij via de site kaddisj.com een vreemde in om het gebed op te zeggen. Maar voert diegene het ook uit? Wat volgt is een spirituele en licht absurdistische reis.

kaddisj.com is Englanders meest humoristische werk tot nu toe, een gevoelige satire over het spanningsveld tussen religieuze en seculiere werelden en de schijnheiligheden die in beide werelden voorkomen. Een roman over verzoening, verlossing, en de duistere verleidingen van het internet, dat net als God alomtegenwoordig is.

Over Weerzien in het midden van de aarde:
‘Gedurfd en verrassend overtuigend.’ – Het Parool

‘Weerzien in het midden van de aarde is een historisch epos, liefdesverhaal en zwarte komedie in één: een geëngageerde roman bovendien.’ – Trouw

NATHAN ENGLANDER (1970) werd geboren in New York en woonde jarenlang in Jeruzalem. Englander debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Verlost van vleselijke verlangens, gevolgd door zijn veelgeprezen roman Het ministerie van Buitengewone Zaken. Zijn verhalenbundel Waar we het over hebben als we het over Anne Frank hebben verscheen in 2012 en werd enthousiast onthaald. In januari 2018 verscheen Weerzien in het midden van de aarde.

Annemiek Leclaire
Minder moeten, meer leven
Ontploeteren in de burn-outmaatschappij
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
13 augustus 2019
Laatste editie
13 augustus 2019
ISBN
9789026339134 , 9789026339141


Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: kaddisj.com

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.