Advertentie

Katie's Tao

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Byron Katie heeft veel kanten. Ze is een wijze vrouw, een vriendin en een warme en oplettende gesprekspartner met een heldere geest. Overal doet ze "The Work" en ze komt zowel in chique hotels als in gevangenissen. Eenzaamheid, teleurstelling, misbruik, de dood van een kind, geweld, verloren liefde, geldgebrek en verdriet, alles maakt ze in haar workshops van heel dichtbij mee.
De Tao te ching is rond 500 voor Chr door Lao Tzu geschreven. Tao te ching is vrij te vertalen als "het boek van de weg van het leven en hoe die zichzelf manifesteert in de wereld". Het beschrijft in 81 hoofdstukken alle aspecten van de tao of "de weg".
Hoe handelt de wijze mens als hij of zij nadenkt over de dood, over de samenleving, over de medemens , over dieren, over de liefde en ga zo maar door ? Aan de hand van de Tao te ching, zoals die vertaald is door haar echtgenoot Stephen Mitchell heeft Katie haar gedachten over de tao samen met hem op papier gezet.
Byron Katie is een vrouw van deze tijd en zij staat met beide voeten stevig op de grond. Haar visie op de tao is uiterst lezenswaardig, geeft stof tot nadenken en inspireert.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
267
Uitgeverij
Forum
Eerste editie
01 januari 2006
ISBN
9789022544280


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Katie's Tao

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.