STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 6 4 0 3 0 2 0 1 0

KIEZELS

6

Rank 339 Gelezen 3 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 1 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
KIEZELS bevat 30 knarsende verhalen die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken lijken te hebben. Maar samen vormen ze een bundel waarin gevoelens centraal staan. ‘Wrijving geeft glans’ zou een passende ondertitel zijn, want Hoogendoorns KIEZELS blijken zorgvuldig gepolijste edelstenen.
*
Van Conny Hoogendoorn verschenen tientallen verhalenbundels met daarin een bijdrage van haar hand, wat haar de eretitel ‘Koningin van het korte verhaal’ opleverde.
Net als haar debuut TEGENWICHT bevat KIEZELS een selectie van haar favorieten.
*
“Ingenieus als Conny is, weet ze je te verrassen met ontroerende vertelsels, met diepgang”, schrijft recensent Mieke Wijnants. “Ze laat personages in de dialogen tot leven komen, wat zeer knap is in een kortverhaal. Onder andere BESTE BROERS, VERSTEENDE TRANEN en EEN VOGEL VOOR DE KAT zullen de lezer een brok in de keel bezorgen
*
VERHAAL VAN DE MAAND noemde PLAATS RUST! het mooiste verhaal dat ze ooit mochten ontvangen. Hoogendoorns scoorden onveranderlijk hoog in deze literaire wedstrijd. Ook
ALLES IN DE WIND behaalde er een eerste plek.
*
“Met KIEZELS presenteert Hoogendoorn opnieuw een uiterst fraaie bundel die zeer zeker de moeite van het lezen waard is,’ schrijft literair agent, boekmarketeer en recensent HANNEKE TINOR-CENTI enthousiast en noemt haar schrijfstijl fraai, beeldend en verzorgd. ‘Emoties en gedachten zijn goed in woorden gevat en, zelfs in de beperkte ruimte die het kortverhaal een auteur biedt, weet zij haar verhalen áf te maken. Wat Hoogendoorn tot een van haar grootste talenten mag beschouwen is het scheppen van sfeer. Dat doet ze bijzonder goed..”
*
Het vlijmscherpe ALLES VOOR DE KIJKCIJFERS behaalde de top 10 van de prestigieuze ZILVEREN STROP. De professionele jury schreef: “Zo goed dat het lijkt of het door een gevestigde schrijver geschreven is. Dit is echt van een ander niveau.”

*
http://connyhoogendoorn.nl/

+


Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
275
Uitgeverij
Uitgeverij aquaZZ
Eerste editie
02 oktober 2021
Laatste editie
25 september 2021
ISBN
9789083180885


Boekinformatie wijzigen
3 keer bewerkt, laatste bewerking door Conny Hoogendoorn
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: KIEZELS

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken