Advertentie
De kip die over de soep vloog

De kip die over de soep vloog

62
Gelezen 71 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 6 Favoriet 5 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Top25's 3   Topics 0

De verhalen uit De kip die over de soep vloog laten zich lezen als een roman. Het boek omvat zestien verhalen die grotendeels gebaseerd zijn op de (oorlogs-)jeugd van de joodse Frans Pointl. Het titelverhaal beschrijft een etentje waarop hoofdpersoon David zijn moeder trakteert. De kippensoep kan de goedkeuring van zijn moeder niet wegdragen: de kip is in haar ogen slechts over de soep gevlogen. De dominante en getraumatiseerde moeder brengt Pointl venijnig in beeld: `een gebit alsof ze een piano had ingeslikt en de vergeelde toetsen waren blijven steken . Het ondraaglijke onderwerp van de Holocaust wordt draaglijk gemaakt door Pointls laconieke, ironische stijl. De kip die over de soep vloog werd zowel in Nederland - het werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs - als in het buitenland lovend ontvangen. Deze uitgave maakt deel uit van een bijzondere reeks naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van Nijgh & Van Ditmar, waarin de tien populairste boeken uit de geschiedenis van het fonds zijn opgenomen. De omslagen zijn gemaakt door studenten van de kunstacademies in Breda en Den Bosch.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
223
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
Laatste editie
07 maart 2012
ISBN
9789023675013 , 9789038859033 , 9789041350213 , 9789038859262 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage

Lezerswaarderingen

5 5 4 19 3 29 2 8 1 1

Artikelen over De kip die over de soep vloog

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Recensie De kip die over de soep vloog

door: 1 like
Ik vond dit een ontroerend verhaal. Mooi door zijn eenvoud op papier maar ook mooi door het gevoel wat je erdoor krijgt wat niet een, twee, drie terug te vinden is in het geschreven woord maar toch duidelijk aanwezig is. De kip die over de soep vloog is een treurig verhaal, maar door Pointl's...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook