Advertentie
Klimaat en sociale rechtvaardigheid

Klimaat en sociale rechtvaardigheid

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Wat is een eerlijk klimaatbeleid? Wat is de relatie tussen de klimaatontwrichting, armoede en ongelijkheid? Hoe kunnen we onze ruimtelijke ordening, woningen, mobiliteit, energie, industrie en landbouw vormgeven op een manier die zowel sociaal als ecologisch is? Welke rol kunnen de banken, de belastingen en de steden daarin spelen? En hoe kunnen we onze verantwoordelijkheid opnemen tegenover ontwikkelingslanden, en tegenover mensen die door de gevolgen van de klimaatontwrichting moeten migreren?

Dit boek legt uit hoe we de uitstoot van broeikasgassen kunnen terugdringen, en tegelijkertijd mensen meer zekerheid, levenskwaliteit en zeggenschap over onze economie kunnen geven.

In het boek wordt duidelijk dat een economische transformatie noodzakelijk is om de klimaatdoelstellingen te halen. Het goede nieuws is dat die transitie ook het leven van de overgrote meerderheid van de mensen kan verbeteren. Want een doortastend klimaatbeleid en sociale rechtvaardigheid kunnen niet zonder elkaar.

Sacha Dierckx (red.), doctor in de politieke wetenschappen en master in de algemene economie (UGent), is wetenschappelijk medewerker bij Denktank Minerva. Hij bracht voor deze uitgave deskundige auteurs bijeen uit het middenveld en de academische wereld.

Met bijdragen van: Kris Bachus, Yelter Bollen, Maarten Crivits, Michel Debruyne, Maïka De Keyzer, Bert De Wel, Sacha Dierckx, Natalie Eggermont, Tim Goedemé, Dries Goedertier, Dirk Holemans, Shivant Jhagroe, Julie Mabilde, Kris Peeters, Charlotte Prové, Tim Soens, Frank Vanaerschot, Lien Vandamme, Jonas Van der Slycken, Sara Van Dyck, Josefine Vanhille, Lore Van Praag, Pieter Verbeek, Gerlinde Verbist, Vanya Verschoone en Tomas Wyns

ISBN: 9789463711630
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
456
Uitgeverij
Gompel&Svacina bvba
Laatste editie
03 september 2019
ISBN
9789463711630
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic