Advertentie

Kronkels

2
Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Dick Matena heeft de afgelopen jaren veel lof gekregen voor zijn prachtige beeldbewerkingen van romans als De avonden van Gerard Reve, Kort Amerikaans van Jan Wolkers en Kaas van Willem Elsschot. Nu heeft hij zich vol overgave gestort op de verhalen van S. Carmiggelt, wiens Kronkels tussen 1946 en 1982 dagelijks in Het Parool verschenen. Die viering van zijn honderdste geboortedag betekende een herleving van de belangstelling voor zijn werk. Gedundrukt (Van Oorschot) en Dwalen door Amsterdam (De Arbeiderspers) werden verkoopsuccessen en bereikten tot verbazing van velen weer jonge lezers.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
183
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029526371
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Diverse graphic

door: Maria van Ewijk 1 like
Een must voor de Nederlandse graphic novel-liefhebber. Ben geen echte kenner van Matena's werk maar de tekeningen in dit boek zijn verschillend van stijl. Sommigen wat donker en somber (zoals in De avonden), anderen hebben wat meer kleur en zijn vaak ook vrolijker. Carmiggelt figureert natuurlijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook