Advertentie
Laura's verzet

Laura's verzet

11
Gelezen 13 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 15 Favoriet 0 Recensies 2
Feelgood Spots 1   Topics 0
In 1940 ontfermt de Alkmaarse familie Kellenaer zich over het Joodse gezin Wijnberg. Dochter Laura brengt het gezin bij elkaar en dat is het begin van de blijvende vriendschap tussen beide families.
Nog geen jaar later sluit Freek Kellenaer zich aan bij het verzet. De vijftienjarige Laura, die er veel jonger uitziet en daardoor controles kan vermijden, volgt. Ze brengt bonkaarten en krantjes rond. Haar buurjongen Bart meldt zich aan bij de WA en ziet Laura als zijn vriendin, maar daar moet ze helemaal niets van weten!
Het is een moeilijke tijd, waarin niet duidelijk is wie voor of tegen is. Als vader Kellenaer verraden lijkt te zijn, voert Laura haar eigen oorlog: tegen het verraad, de honger en het onrecht. Waar zit het lek en wat zal de toekomst brengen?
Genre
Feelgood , Romantiek
Uitgeverij
VCL/West-Friesland
Laatste editie
26 oktober 2011
ISBN
9789059773721 , 9789036426145 , 9789059776746
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Het kerstverhaal van Margreet Maljers
23 december 2017 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

laura's verzet

door: jolanda de faria 1 like
Margreet staat bovenaan mijn lijstje van favoriete auteurs, haar toegankelijke schrijfstijl trekt je in het boek, je wilt het pas met tegenzin wegleggen als het boek uit is. Dit geldt voor al haar boeken!

Indrukwekkend boek

door: Mieke Piersma 1 like
De hoofdpersoon van dit verhaal is Laura, een dapper meisje van 14 jaar. Als de tweede wereldoorlog uitbreekt gaat zij in het verzet, net als haar vader. Ze ziet er nog erg jong uit en loopt hierdoor minder kans om aangehouden te worden. Haar ouders hebben een joods gezin opgenomen in hun gezin,...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook