Advertentie
Lea

Lea

43
Gelezen 55 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 15 Favoriet 1 Recensies 4
Literatuur & Romans Top25's 3   Topics 0

Met Nachttrein naar Lissabon heeft Pascal Mercier in Nederland honderdduizenden lezers in verrukking gebracht.

Nu vertelt hij het verhaal van Lea. Na de dood van haar moeder mag de jonge Lea hopen op een schitterende carrière als violiste. Hoewel haar vader het beste met haar voorheeft, draagt hij alleen maar bij aan haar ongeluk.
Een even tragisch als intiem verhaal over de onafwendbaarheid van het lot- en op de eerste plaats een buitengewone leeservaring.

Pascal Mercier's roman gaat over de vervreemding tussen mensen onderling, over hoe weinig we eigenlijk van elkaar weten. Hij stelt de vraag in hoeverre wij de loop van ons leven zelf kunnen bepalen. Opnieuw slaagt Mercier erin filosofische reflectie, psychologisch inzicht en literaire virtuositeit tot een unieke leeservaring te combineren.

Pascal Mercier is de schrijversnaam van Peter Bieri. Hij was hoogleraar filosofie aan de Vrije Universiteit van Berlijn en wijdt zich sedert een jaar geheel aan zijn schrijverschap.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Hans Driessen Marion Hardoar
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Laatste editie
30 juni 2010
ISBN
9789028422902 , 9789028423510
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (3)

Een onvermijdelijk noodlot

door: Jeanine Erades 2 likes
Meeslepend verhaal over een vader die zijn hele leven en loopbaan opoffert voor de muzikale carrière van zijn dochter Lea. Helaas leidt elke stapje daarin hem en haar naar het noodlot, dat je als lezer vanaf het begin onvermijdelijk naderbij ziet komen. Vader Martijn vertelt zijn verhaal aan een...

Recensie Lea

door: Maria van Ewijk 1 like
Vrij naar een van de krantenrecensies die ik tegenkwam: “Een wonderkind of een total loss”, zou ik willen zeggen dat vanaf het begin het antwoord op deze vraag wel duidelijk is. Onafwendbaar voel je de rampspoed op Lea en haar vader Martijn van Vliet afkomen. De vader die àlles voor zijn...

Recensie Lea

door: Lotti Baumann 1 like
De roman 'Lea' van Pascal Mercier is door de Nederlandse recensenten slecht ontvangen: niet spannend, zelfs vervelend, erbarmelijke stijl en ga zo maar door. De recensies van lezers van dit boek geven een heel ander beeld. Ik heb me in eerste instantie laten leiden door de kritiek op deze roman en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook