Advertentie

Leef!

170
Rank 2628 Gelezen 215 Aan het lezen 8 Wil ik lezen 76 Favoriet 19 Recensies 10
Non-fictie Artikelen 4 Newsroom 1 Lijsten 3 Spots 2 Top25's 3   Topics 0

Nieuwe, luxe, full-colour-editie van 'Leef!' met een uitgebreid nawoord van Laura Maaskant.

In mei 2014 verscheen 'Leef!', het debuut van Laura Maaskant. Hierin vertelt zij hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'. Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Hoe leeft zij met een ongeneeslijke ziekte? Laura kiest voor kwaliteit van leven en probeert elke dag intens te beleven.

Laura's verhaal kwam uitgebreid in de media, waaronder bij RTL Late Night (11 februari 2015) en Knevel & Van Den Brink (29 mei 2014). Ze raakte vele kijkers, die haar boeken gingen lezen. 'Leef!' kwam dan ook binnen op de 13e plaats in de CPNB Top 60.

In deze nieuwe, luxe, full-colour-editie van 'Leef!' vertelt Laura in een uitgebreid nawoord hoe het nu met haar gaat.

Kort na verschijning van haar boek richtte ze 'The Golden Life Foundation'op, een stichting die jonge ondernemende mensen helpt hun dromen te realiseren. Een deel van de opbrengsten van het boek gaat naar de stichting.

In het voorjaar van 2016 gaat de theatervoorstelling van 'Leef!' in première. Actrice Jamie Grant speelt de solovoorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek.

Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
262
Uitgeverij
Ten Have
Laatste editie
20 mei 2014
ISBN
9789025903923 , 9789025903930 , 9789025904838 , 9789025904845 , ...
+Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage

Lezerswaarderingen

5 52 4 70 3 43 2 4 1 1

Artikelen over Leef!

Op de planken
05 oktober 2015 5 reacties
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Laura Maaskant (25) overleden
20 augustus 2019 Omroep Flevoland
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

veravb Hebban Recensent

Knap, sterk

door: veravb 1 like
Laura is vijftien wanneer voor de eerste keer kanker bij haar geconstateerd wordt. Op een rare plek en een zeldzame vorm die niet reageert op chemo. Het enige wat reageert is haar lichaam, ze wordt er heel ziek van, raak al haar energie kwijt en de kilo's vliegen eraf. Na het wegnemen van de tumor...

Indrukwekkend

door: EMBV 1 like ebook
Dit boek stond al langer op mijn lijstje om te lezen. Het kwam er maar niet van. Maar uiteindelijk toch gelukt. Beter laat dan nooit zeggen ze dan. Een boek waar je stil van wordt. Wat een sterke vrouw om zo in het leven te zijn en zulke wel overwogen beslissingen te nemen. Je probeert je er iets...

De essentie van het leven

door: Wendy Wenning 1 like
De essentie van het leven. Leef! is het verhaal van Laura, een meisje wat op haar 15e jaar de diagnose kanker krijgt. Juli 2009, in de zomervakantie staat Laura naakt voor de spiegel, klaar om onder de douche te stappen. Een kleine verdikking ter hoogte van haar linkerborst valt haar op. Ze stapt...

Korte mening

door: Rooz 1 like ebook
Leef! is een boek met wijze lessen. Vond het mooi om te lezen hoe zo een jonge meid al zo volwassen is en dit ook zo kan beschrijven. Af en toe vond ik het wat zweverig, veel herhaling van dezelfde 'lessen'. Ondanks dat toch blij dat ik dit mooie boek heb gelezen.

Indrukwekkend en positief!

door: Ingrid Verschelling 1 like
Leef! Van Laura Maaskant, een indrukwekkend en positief boek over haar ziekte en naderende einde. Toch kwamen er bijna geen tranen aan te pas, terwijl ik weet wat ze doormaakte. Wel zo heel jong al zulke inzichten. Waargebeurd voor de challenge.

Aangrijpend, maar tegelijkertijd positief

door: Anneke 1 like
Het is een heel aangrijpend, eerlijk en tegelijkertijd positief verhaal. Ze heeft eerlijk over die rotziekte (excuse me) geschreven, hoe ze zich voelde/voelt en hoe ze daar mee omgaat. Dat het niet altijd makkelijk is, dat ze zo haar mindere momenten heeft, maar over het algemeen bekijkt ze alles...

Ja! Leef!

door: Kathalijne 1 like
‘De zin van mijn leven was de zin die ik eraan wilde geven.’ Wat een krachtig boek! Je word geïnspireerd door Laura om alles uit het leven te halen. Leef!

Indrukwekkend

door: Jil 1 like
Indrukwekkend boek van Laura Maaskant. Ik was erg benieuwd naar Leef. Mooie schrijfstijl over de afgelopen jaren en ik heb bewondering voor de positieve kijk die zij heeft op het leven om er wat van te maken, ondanks de moeilijke momenten en de slechte diagnose dat ze niet beter wordt. Zitten mooie...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook