STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 82 4 72 3 26 2 2 1 0

Lessen in chemie

182

Rank 921 Gelezen 194 Aan het lezen 14 Wil ik lezen 222 Favoriet 21 Recensies 8
Feelgood Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 2   Topics 0

De allergrappigste, slimste en origineelste roman van het jaar!

Maak kennis met Elizabeth Zott. Briljant scheikundige, onophoudelijke doorzetter en – helaas voor haar dromen en ambities – een vrouw. In de jaren zestig is het hoogst ongebruikelijk dat vrouwelijke wetenschappers zelfs maar bestaan, laat staan dat ze tot de top van hun vakgebied behoren. Elizabeth wordt door de helft van haar collega’s beschimpt en door de rest als lustobject gezien.

Een verdieping – en een wereld – van haar verwijderd werkt Calvin Evans, een scheikundig genie met sociale handicap, die op jonge leeftijd al een Nobelprijs op zijn naam heeft staan. Tot Elizabeths grote verbazing herkent uitgerekend deze man haar talent. Eindelijk neemt haar onderzoek een vlucht. Maar omdat het leven even onvoorspelbaar is als chemische reacties, is Elizabeth drie jaar later een alleenstaande moeder en lijkt haar carrière voorgoed voorbij. Gelukkig is ze niet voor één gat te vangen. Met de hulp van haar hyperintelligente hond Half Zeven, dochter Mad, buurvrouw Harriet en onvermoede vrienden uit het verleden, slaat Elizabeth haar keuken kort en klein en transformeert hem tot een laboratorium – vastbesloten om haar onderzoek zelfstandig voort te zetten en eindelijk academische erkenning te krijgen. Want als iedereen blijft zeggen dat haar enige recht het aanrecht is, kan ze daar maar beter haar voordeel mee doen!

+


Genre
Feelgood
Vertaalde literaire roman, novelle
Populaire fiction algemeen
Vertaald door
Eefje Bosch
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
05 april 2022
Laatste editie
05 april 2022
ISBN
9789022593035 , 9789402316681


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Debbie (Hebban Crew)
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (8)

Keuze van de redactie
Lissanne07 Hebban Recensent

Feministische feelgood van het hoogste niveau

door: Lissanne07 1 reactie 1 like ebook

Een feminist in de jaren vijftig? Die waren er genoeg. Maar geen zoals Elizabeth Zott. Deze feministische debuutroman van Bonnie Garmus, vertaald door Eefje Bosch, schetst een schitterend portret van een vrouw met scheikundige ambities.

Maak kennis met Elizabeth Zott. Een chemicus in de jaren...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Lessen in chemie

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken