Advertentie
5dc8fa56086982.34678851

Lieg met mij

9
Rank 297 Gelezen 9 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 95 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 4   Topics 0

Net buiten een hotel in Bordeaux ziet Philippe een jonge man die als twee druppels water lijkt op zijn eerste liefde. Wat volgt is een aangrijpende terugblik op de tienerjaren van Philippe, en het bepalende moment in zijn leven toen op een winterse ochtend in 1984 twee zeventienjarige jongens elkaar voor het eerst in het geheim ontmoetten. Het is het begin van een verborgen en tragische liefdesrelatie tussen Philippe en zijn schoolgenoot Thomas, die de richting van hun beider levens voor altijd heeft bepaald.
Lieg met mij is een ontroerend coming-of-ageverhaal dat de tederheid én de impact van een eerste liefde perfect weet weer te geven, net als het verdriet om een verloren kans op een gelukkig leven.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Laatste editie
07 mei 2020
ISBN
9789403186108 , 9789403186306
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Menig lezer houdt het niet helemaal droog

door Guy Doms op 15-05-2020

In het voorwoord van zijn korte roman Lieg met mij, gaat de Franse auteur Philippe Besson (1967) meteen met de billen bloot. Hij doet dit met één langgerekte – evenwel perfect leesbare – zin, die bestaat uit vijfhonderdachtenzeventig woorden en eenentachtig komma’s. Grondig onderzoek wijst uit dat het boek wel degelijk ‘autofictie’ is, autobiografische fictie.

Philippe is de homoseksuele...


Lezersrecensies (2)

Lief hebben

door: Els Van Haute 1 like
Lieg met mij. Door Philippe Besson. Vergeleken met Brokeback mountain en Call me by your name. Aangeprezen door Splinter Chabot en André Aciman, onder andere. Als het al ergens op lijkt, dan wel op Vind me van Aciman of Normal people van Rooney. Vind ik. (Qua structuur (verschillende...

Een onverwachts pareltje!

door: deleestrein 1 like
Dit verhaal is een aangrijpend coming-of-age-verhaal. Met een zeer verfijnde schrijfstijl, waarbij bijna elke zin vervuld is met tederheid, wordt zeer subtiel de impact van een eerste liefde weergegeven. De eerste liefde met al zijn verwardheid, waarbij ook nog eens het geheim van homoseksualiteit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook