STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 5 3 1 2 1 1 1

Maanscherf

12

Gelezen 13 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 6 Favoriet 3 Recensies 3
Literatuur & Romans   Topics 0
Het is nog purper aan de horizon als ornitholoog Alphonse ‘Fons’ van Felius een zeilboot huurt in de haven van een slaperig Frans kustplaatsje en koers zet naar Les Sept Îles, een archipel waar veel jan-van-genten leven. Tijdens zijn onstuimige reis weet Fons op onnavolgbare wijze grote gebeurtenissen in zijn leven met elkaar te verbinden. Deze inzichten sterken hem in het geloof dat vogels boodschappers van voorzienigheid zijn – hoezeer dat ook tegen zijn rationele aard indruist. Gaandeweg ontpopt de zeilexpeditie zich tot een zoektocht waarin Fons alles op alles moet zetten om niet zijn verstand te verliezen.

Maanscherf is een ontwikkelingsroman over vaders en zonen, vriendschap, identiteit, en wat er gebeurt met een fragiele geest wanneer dit allemaal ontmanteld wordt.

Laurens van den Broek (1989) is opgeleid als ontwerper, maar heeft de letteren nooit uit zijn hoofd kunnen zetten. Gedurende zijn opleidingen schreef hij korte fictieve verhalen. In 2014 nam hij deel aan het eerste Das Magazin Zomerkamp, wat hem ertoe zette zijn debuutroman Maanscherf te schrijven. Eerder schreef hij voor deFusie.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
274
Uitgeverij
Palmslag
Eerste editie
28 april 2020
Laatste editie
28 april 2020
ISBN
9789493059498


Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Laurens van den Broek
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Maanscherf

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken