Meer dan een broer
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 16 4 41 3 20 2 2 1 0

Meer dan een broer

79

Gelezen 81 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 133 Favoriet 6 Recensies 20
Literatuur & Romans Artikelen 2 Newsroom 5 Lijsten 3   Topics 0   Leesclub

Op een mistige ochtend, op een van de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, blaast kapitein Armand op zijn fluit. Alfa Ndiaye en Mademba Diop, twee Senegalese soldaten die ver van huis vechten voor de Franse overwinning, springen samen met hun kameraden op uit de loopgraven om de Duitsers te lijf te gaan. Enkele seconden later ziet Alfa hoe Mademba, zijn jeugdvriend, zijn meer-dan-eenbroer, dodelijk gewond ter aarde stort. Alfa blijft achter in de waanzin van de oorlog en is vastbesloten om Mademba te wreken. Als hij daarmee zijn kameraden schrik aanjaagt wordt hij overgebracht naar het lazaret, achter de linies, weg van het slagveld. Ver van huis, op een vreemd continent en omgeven door mensen met een andere huidskleur, die een taal spreken die hij nauwelijks beheerst, vertelt Alfa zijn verhaal – dat van Afrikaanse soldaten die met een geweer in de ene en een kapmes in de andere hand werden gebruikt voor de oorlogsmachinerie. David Diop laat ons in een hypnotiserende stijl en in poëtische en precieze taal zien hoe ver de liefde voor een dierbare kan gaan. Meer dan een broer is nu al een moderne klassieker, een hernieuwde aanklacht tegen de verschrikkingen van de oorlog.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
Eerste editie
03 september 2019
Laatste editie
06 september 2019
ISBN
9789059368613 , 9789059368668
Boekinformatie wijzigen


Recensies (20)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Een overtuigend boek maar een overbodig einde

door: Marvin O. 1 reactie 1 like

David Diop (1966) werd in Parijs geboren, maar groeide op in Senegal. Nu leidt hij in Frankrijk de faculteit Letterkunde van de Universiteit van Pau. Hij besloot de weinig verkwikkende Franse koloniale aanwezigheid in Senegal te gebruiken als onderwerp voor zijn meest recente roman. Het originele ...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Meer dan een broer

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken