Mijn moeder heeft altijd gelijk
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 10 3 5 2 0 1 0

Mijn moeder heeft altijd gelijk

20

Gelezen 20 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 15 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0

Waar begint jouw eigen verhaal?
Er zijn twee thema's die een vrouw haar leven lang bezighouden: het gevecht tegen het eigen lichaam en de complexe verhouding tot de moeder. Lana Lux verweeft deze thema's tot een verrassende en keiharde roman over de zware last van je voorgeschiedenis en het verraderlijke pad op weg naar je eigen identiteit.
Alisa voelt elke dag dat ze niet voldoet aan de verwachtingen van haar moeder, de Oekraïense schone die haar land heeft verlaten en nooit achteromkijkt. Wanneer haar vader bij hen weggaat en de druk om de perfecte dochter te zijn niet meer te verdragen lijkt, opent zich een uitweg in de ultieme controle over haar eigen lichaam door te bepalen dat het dun zal zijn, steeds dunner. Wat Alisa niet weet, is dat haar moeder een geheim heeft achtergelaten in Oekraïne, een geheim dat ze haar hele leven probeert te bezweren.
Mijn moeder heeft altijd gelijk grijpt je bij de keel door het unieke talent van Lana Lux om ogenschijnlijk eenvoudige bewoordingen geraffineerd vol te laden met betekenis.
'Met groot psychologisch inzicht, intelligent en meeslepend geschreven.' Frankfurter Allgemeine Zeitung
'Lux' precieze, onpretentieuze warmte en haar ongelofelijke talent om spanning op te bouwen krijgen je te pakken en laten je niet meer los.' Die Welt

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
16 februari 2021
Laatste editie
20 juli 2021
ISBN
9789046827253 , 9789046827260


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mijn moeder heeft altijd gelijk

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken