Advertentie

Moederland

16

Rank 4477 Gelezen 19 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 18 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0

Een jonge Nederlandse studente trouwt in 1980 met een Turk en komt daardoor in aanraking met een ander land, een andere cultuur, taal en samenleving. Wat betekent dat voor haar leven? Hoe verovert ze een plek binnen haar Turkse schoonfamilie, hoe ervaart ze het reilen en zeilen van alledag in Turkije? Wat valt haar op, wat maakt ze mee, en hoe verandert dat in de loop van bijna vier decennia? De rode draad in het boek is de relatie tussen de hoofdpersoon en haar Turkse schoonmoeder. Hoewel de persoonlijke en cultuurgebonden verschillen aanvankelijk groot lijken, blijken er gaandeweg toch veel overeenkomsten te zijn tussen deze vrouwenlevens. Vanuit het gedeelde besef dat vrouwen overal te maken krijgen met dezelfde dilemma’s, maken argwaan en behoedzaamheid plaats voor waardering en solidariteit.

In de autobiografische roman Moederland laat Inge de Bever een huwelijk en een leven zien in twee landen en culturen. Een rijk boek vol opmerkelijke, grappige en aangrijpende gebeurtenissen en personages, waarin het vreemde vertrouwd wordt en uiteindelijk heel herkenbaar blijkt te zijn. In een prachtige stijl, vaak humoristisch, soms poëtisch en ontroerend, komen grote levensthema’s bijna terloops voorbij.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Uitgeverij Van Oorschot
Eerste editie
15 februari 2019
Laatste editie
28 februari 2019
ISBN
9789028290136 , 9789028291102
Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (2)

Keuze van de redactie
Miriam Vaz Dias Hebban Recensent

Zijn moeders wil was in gietijzer gegoten

door: Miriam Vaz Dias

Als negentienjarige komt Inge de Bever als eerstejaarsstudente in Leiden aan. Het is dan 1979.  Ze krijgt een kamer in een studentenflat, waar ook Ilhan Aksoycan woont. Hij is een Turkse student van vierentwintig jaar, die in Delft zijn masterstudie doet, na een bachelor in Ankara.  De twee raken...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Moederland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.