Advertentie
9200000107139252

Montessori voor thuis

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Montessori voor thuis is dé gids voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar die op zoek zijn naar een mindful opvoedstijl. Zo worden de peuterjaren geen "terrible two's', maar een harmonieuze én leerzame tijd voor ouder en kind. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. Volgens Maria Montessori is het belangrijk dat ze zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Haar methode wordt al meer dan honderd jaar op scholen over de hele wereld onderwezen. Gebaseerd op de ideeën van Maria Montessori schreef Simone Davies een inspirerend opvoedboek vol tips en adviezen. Over wat peuters leuk vinden en nodig hebben, hoe je grenzen stelt zonder straf of time-out, hoe je met uitnodigende materialen je huis ordelijk én kindvriendelijk inricht en peuters betrekt bij het huishouden. Simone Davies is de oprichter van de Jacaranda Tree Montessori, een speelgroep voor jonge kinderen en hun ouders in Amsterdam. Op haar veelgelezen blog, The Montessori Notebook, geeft ze adviezen over Montessori in de praktijk. Hiyoko Imai, geboren in Tokio en woonachtig in Amsterdam, is papierkunstenaar. De vormgeving en illustraties van Montessori voor thuis zijn van haar hand.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
21 april 2020
ISBN
9789493095090
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Voor iedereen met interesse in de Montessori methode

door: Aishareads 1 like
Voor ik dit boek las wist ik weinig over de Montessori benadering. Ik wilde er graag meer over leren en daar is Montessori voor Thuis van Simone Davies perfect voor. Er is een hoofdstuk over hoe je je huis in kan richten zodat je de Montessori methode thuis toe kan passen. Hoe voed je een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook