Advertentie

Muidhond

723

Gelezen 903 Aan het lezen 18 Wil ik lezen 239 Favoriet 57 Recensies 39
Literatuur & Romans Artikelen 26 Newsroom 1 Lijsten 15 Spots 8 Hebban 1000 310   Topics 0

De mensen moesten hem niet, dat was altijd zo geweest. Maar de natuur nam hem zoals hij was. Nadat Jonathan bij gebrek aan bewijs is vrijgesproken van tbs, keert hij terug naar het krappe huisje in het vissersdorp waar hij samen met zijn eenzame moeder woont. Hij verheugt zich erop om weer met hond Milk in de duinen te kunnen wandelen. Al snel krijgt hij gezelschap van zijn nieuwe buurmeisje, die door haar moeder aan haar lot wordt overgelaten. Jonathan is bang om opnieuw de fout in te gaan en probeert haar op afstand te houden. Gewetensvol maakt hij de oefeningen die zijn psycholoog hem in de gevangenis heeft gegeven. Maar zijn hoofd wordt voller en voller en hij lijkt de controle te verliezen.

In het ongekend dicht op de huid geschreven Muidhond slaagt Inge Schilperoord erin om de lezer deelgenoot te maken van de worstelingen van een pedofiel. Met haar trefzekere pen en ijzingwekkende narratieve beheersing maakt ze een overrompelende entree in onze letteren.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
220
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
Eerste editie
01 april 2015
Laatste editie
08 april 2015
ISBN
9789057597152 , 9789057597275 , 9789057598524
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Angela
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (39)

Keuze van de redactie

Onbehaaglijk sterk debuut

door: Elsbeth van der Ploeg 5 reacties 3 likes

In Muidhond doet Inge Schilperoord iets wat niet voor elke schrijver is weggelegd:  ze kruipt in de huid van een per definitie onsympathieke hoofdpersoon en toont zijn menselijkheid. Dat doet ze ook nog eens met een sterk ontwikkeld gevoel voor dosering en verhaalopbouw, waardoor je ademloos de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Muidhond

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken