Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Museum van de Zilveren Eeuw

Een Haagse spindoctor, een museumdirecteur, een architect, een archivaris en een tekstschrijver slaan de handen ineen. Ze hebben een gebouw, ze hebben een verhaal – en ze hebben een geheime missie.

Het gebouw is het museum van de twintigste eeuw, dat ze willen omvormen tot het Museum van de Zilveren Eeuw. Het verhaal is de bewogen levensbeschrijving van de twee onafscheidelijke zussen Dien en Coba Blankers, die ze willen gieten in een aantrekkelijke audiotour. Maar het gaat de MJ5, zoals het vijftal zich noemt, vooral om de geheime agenda: de verwezenlijking van het Nationaal Historisch Museum, het vastgelopen plan van Maxime Verhagen en Jan Marijnissen. Voordat er een discussie kan losbranden over de wenselijkheid of de betaalbaarheid ervan, stáát het er al. Althans, dat is het streven...

Museum van de Zilveren Eeuw is een spannende, ontroerende en af en toe hilarische roman over samenwerking en tegenwerking, over de rijdende trein en het rotsblok op de rails. Het beziet onze hedendaagse tobberijen tegen de achtergrond van onze eigen recente geschiedenis. En het beschrijft de onvoorwaardelijke maar ook schurende loyaliteit tussen twee doodgewone zussen die heel Nederland straks zal kennen.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Museum van de Zilveren Eeuw het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Onder leiding van miljonair Anne helpt Jessie in 1918 bij de Franse wederopbouw door kinderbibliotheken op te zetten in omgebouwde ambulances. Totdat ze op een dag spoorloos verdwijnt.

'Uniek aan Wondermond is de keuze van Goemans om een verwende, kortzichtige, mannelijke tiener als hoofdpersonage te nemen in een verhaal dat zo duidelijk stoelt op vrouwenstemmen en verborgen vrouwenleed.'

'Vanhauwaert weet een unieke literaire ervaring te creëren. De inhoud en vorm zijn zo met elkaar versmeed dat ze niet los van elkaar gezien kunnen worden,' zegt de vakjury over het debuut.

Een hartverwarmend verhaal over vasthouden en loslaten te midden van de storm, en een vriendschap die zelfs de diepste wonden heelt. Van de auteur van Onder de magnolia.

Reageren op Museum van de Zilveren Eeuw